Tulajdonosi hozzájárulás formanyomtatványok

Egy új kategóriát nyitottunk meg a Hungarovet honlapon, “Formanyomtatványok” cimen, ahová az állatorvosi praxisokban használt (vagy használatra javasolt) formanyomtatványokat, kórlapmintákat, beleegyezö nyilatkozatokat, stb szeretnénk közzétenni, magyar és angol nyelven. Legelöször a Szülészeti Tanszék és Klinika honlapján talált “Tulajdonosi hozzájárulás mütéti és kezelési beavatkozáshoz” cimü formanyomtatványát mutatjuk be. Hungarovet Szerkesztöség.

Tulajdonosi hozzájárulás mütéti és kezelési beavatkozáshoz

Figyelem! A hozzájárulás önkéntes, de megtagadása esetén a beavatkozás nem végezhetö el. Minden, ebböl származó anyagi és nem anyagi kár a tulajdonost terheli.

1.) Fájdalommal járó beavatkozások csak megfelelö érzéstelenítés mellett, többnyire csak altatásban végezhetök el.
.
2.) Az altatáshoz használt gyógyszerek, még a legkíméletesebben hatóak is, egészséges állatban is megváltoztatják a vérkeringés és légzés müködését. Beteg állatban ezek a hatások fokozottabban jelentkezhetnek, és egyes elöre nem látható esetekben, a legkörültekintöbb betegvizsgálat és kezelés ellenére, egészséges állaton is elhulláshoz vezethetnek.
.
3.) Az állatorvos által javasolt kezelés mindig az állat pillanatnyi állapotának figyelembevételével történik.
.
4.) Egyes altatószerek mellékhatásaként hányás jelentkezik. A félrenyelés veszélyének csökkentése érdekében az altatással járó beavatkozások elött azállatot legalább 12 órát koplaltatni kell. A folyadékfelvételt az altatást megelözö 6 órában meg kell akadályozni.
.
5.) Azokban az esetekben, mikor az altatással járó beavatkozást életmentö céllal végezzük és a gyomor teljes kiürülése nem várható ki (pl. gennyes méhgyulladás, császármetszés), az utolsó táplálékfelvétel idöpontjáról kérjük, tájékoztassa a beavatkozást végzö állatorvost.
.
6.) A beavatkozás megkezdése elött kérjük, tájékoztassa az állatorvost az állat korábbi betegségeiröl, mütéteiröl, ismert gyógyszerérzékenységéröl, tartósan fennálló, folyamatos gyógyszerszedést igénylö betegségeirö (pl. epilepszia, cukorbetegség stb.), illetve a beavatkozást megelözö két hónapban lezajlott gyógyszeres kezelésekröl.
.
7.) A mütét során fellépö nem várt komplikációk miatt elöfordulhat, hogy az elözetes megállapodás ellenére egyéb beavatkozás is szükséges az állat életének megmentése vagy egészségének helyreállítása érdekében. A lehetöségekhez mérten az állatorvos erröl azonnal tájékoztatja Önt.
.
8.) Az állat utólagos otthoni ápolását, diétás etetését az állatorvos utasításai szerint végezze! A javasolt kórházi kezelés elutasításából és az otthonra elöírt utókezelés be nem tartásából származó minden anyagi és nem anyagi kár a tulajdonost terheli. Kutya esetében az érvényes veszettség elleni védöoltás megtörténtét igazolni kell.
.


 
Tulajdonosi hozzájárulás mütéti és kezelési beavatkozáshoz (SZIE Szülészeti Tanszék) .


Az altatás elött laborvizsgálatok szerepe és jelentösége .
.

Hungarovet Szerkesztöség

One Response to “Tulajdonosi hozzájárulás formanyomtatványok”

  1. Morris says:

    sharpest@alphonse.animation” rel=”nofollow”>.…

    áëàãîäàðþ!!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.