Fagyasztásos szöveteltávolitás (cryosebészet)

Kutyákon gyakran találunk kissebb-nagyobb bördaganatokat (papilloma, fibroma, stb).

Ezek eltávolitásának egyik leggyorsabb és igen hatékony módszere a következö.  A fagyasztásos szöveteltávolitás (cryosurgery) egy igen kiváló és gyors módszer, amelyet a humán orvosok itt kiterjedten használnak a börgyógyászatban, de régebben csak a folyékony nitrogén állt rendelkezésre. Az állatorvosi gyógyászatban a folyékony nitrogén nemigen terjedt el, mert annak beszerzése, tárolása nem olcsó és nem komplikáció mentes.A Verruca-Freeze termék megoldja ezt a problémát.

A termék olcsó ($2-4 dollár egy kezelés költsége), pillanatok alatt és biztonságosan alkalmazható, az erröl szóló videót itt lehet megtekinteni.

Egyszerüen az eltávolitandó kis bördaganat, papilloma vagy egyéb börszöveti elváltozás fölé kell helyezni egy megfelelö méretü müanyag csövet, abba belefújni a Verruca-Freeze sprayt, várni kb. 30 másodpercig amig elpárolog és készen is van a kezelés.

Az ily módon kezelt szövetet -70 Celsius fokra hüti le a Verruca-Freeze, amely böven meghaladja a minimálisan igényelt -50 Celsius fokot. Igy néz ki a fagyasztásos kezelés után közvetlenül ez a bördaganat, amely kb. a 7. napon egyszerüen “leesik”.

A spray minimum 5 évig eláll. Mind a humán, mind pedig az állatorvosok is kiterjedten használják. Talán Magyarországra is behozza majd egy forgalmazó.

Dr. Gál Sándor

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.